Monday, 16 January 2012

Talvipäivä

Meillä tulee lunta oikein urakalla! Melkein tekisi mieli mennä lumeen peuhaamaan, mutta vain melkein :). Valitettavasti tämä päivä kuitenkin kuluu sisällä tenttikirjojen parissa eikä missään pulkkamäessä. Oikein hauskaa talvipäivää kaikille lukijoilleni!

Koetin etsiä joitain hauskoja uusia vitsejä päivän piristykseksi, mutta huonolla menestyksellä. Onneksi on kivoja nettisivuja, jotka jaksavat aina naurattaa. Minulla on sellainen muistikuva että olisin aiemmin jo näitä sivuja linkittänyt tänne, mutta en ole aivan varma - pahoittelen jos nämä samat linkit tulevat jo toista kertaa!
   Yksi netin suosikeistani on Damn You Auto Correct -sivusto, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Sivusto löytyy osoitteesta  http://damnyouautocorrect.com/. Varoitan kuitenkin, että tällä sivustolla (sekä muilla sivuilla, joihin on linkkejä DYAC:n yläosassa) saa helposti aikaa kulumaan enemmänkin kuin 5-10 minuuttia.
   En ole itse oikein Facebook-fani, mutta sitä enemmän fanitan Lamebookia osoitteessa http://www.lamebook.com/. Lamebookista löytyy toki myös suomalainen versio Feissarimokat, joka myös tulee aina silloin tällöin silmäiltyä läpi.
   Näiden sivustojen lisäksi käyn melkein päivittäin lukemassa myös paitsi uutiset, myös Hesarin sivuilta Fingerporin... ja kappas keppas, kymmenen minuutin lukutauko onkin muuttunut kahden tunnin ja kymmenen minuutin lukutauoksi.

11 comments:

  1. Heips!
    Oon tosi kiinnostunu oikeustieteistä ja juristin ammatista joten päätin vähän selailla aiheesta ja löysin blogis. Luin jo parit postaukset ja vaikuttaa tosi kivalta :) Oikeestaan oon vasta peruskoulun loppusuoralla, mut oon jo kauan tiennu mikä musta tulee ja se on just juristi. Ois mahtavaa jos voisit kertoo mitä kirjoja tms voisin lukee tai mitä muuta voisin tehdä, et oikikseen pääseminen sit joskus olis helpompaa. Ois hienoo jos kertoisit esim. joistain kursseista jotka pitää suorittaa lukiossa tms.
    Oon ollu asianajajafirmassa tetissä ja pääsin sillo käräjäoikeuteen seuraamaan pientä istuntoo, joten tiiän kyllä mistä on kyse kolo hommassa, mut olis silti tosi upeeta jos voisit kertoo niistä opiskeluista lisää. :)

    ReplyDelete
  2. Heippa!

    Minä olen vähän huono neuvomaan lukion kurssivalinnoista, sillä itse valitsin kursseja sen mukaan mikä itseä kulloinkin kiinnosti, ei sen mukaan, mitä "kannattaisi" opiskella. Totta kai jos jonkinnäköinen lakikurssi on tarjolla (meillä oli yhteiskuntaopin valinnaisena) niin valitse se, mutta muuten tee valinnat oman kiinnostuksesi mukaan. Historiasta ja yhteiskuntaopista voi tietysti olla apua, samoin yllättävän paljon kirjoissa on viittauksia filosofiaan, mutta näiden kurssien käyminen ei missään nimessä ole edellytys oikikseen pääsylle tai juristin uralle.
    Näin jälkikäteen minua harmittaa eniten se etten opiskellut kieliä, erityisesti ruotsia. Pääsin lukion ruotsit nipinnapin läpi, ja nyt minulla on suuria vaikeuksia pakollisten ruotsin kurssien suorittamisessa täällä yliopistossa. Kielitaitoa tarvitaan kaikkialla, tai jos et tarvitse sitä itse työtehtävien hoitamisessa, niin kielitaito on yleensä ainakin yksi kelpoisuusvaatimuksista. Suomalaisen lakimiehen tulee hallita suomi, englanti ja ruotsi, mutta pelkkä näiden kielien puhuminen ei riitä vielä erottamaan sinua muista työnhakijoista. Venäjän, ranskan ja saksan kielen taitoa arvostetaan paljon, mutta valitettavasti minä en osaa noista kielistä mitään. Tämän lisäksi mikä tahansa muu kieli näyttää hyvältä ansioluettelossasi.
    On hyvä että mietit oikista jo nyt, mutta älä vielä stressaa sitä liikaa. Minun lukioaikani oli mahtavaa, ja koita sinäkin nauttia lukiosta lukiona, äläkä ajattele sitä vain pakollisena välipysäkkinä ennen oikista. Katso oikiksen pääsykoepisteytys etukäteen, eli mistä arvosanoista saa lähtöpisteitä, ja suunnittele hieman sen pohjalta mitä aineita kirjoitat. Esimerkiksi Lapissa painotetaan kieliä - syy, jonka vuoksi itse menin sisään vapaasta kiintiöstä, koska omat lähtöpisteeni olivat niin huonot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti vastauksesta! :)
      Mitä nyt oon opon kanssa ainevalinnoista puhunu, ni just noi yhteiskuntaopin kurssit otan varmaan kaikki, et toivottavasti lukiossani on sitte jotain sellasta lakijuttua, aattelin meinaan IB-lukiota (enkunkielinen), ja en oo ihan varma et mitä ne kurssit sisältää..
      Hallitsen suomen (tietty) ja enkkuki menee tosi hyvin ja mul on pitkä ruotsi, jossa oon ihan ok. Pitäis vaan saada sellanen kunnon kipinä senki opiskeluun. Lukios aattelin alottaa ranskan, koska seki kiinnostaa, ja sehä on sit vaan hyvä jos se tulee auttamaan :)
      Oon jo tosi innoissani tosta oikiksesta, ja se auttaa mua jaksamaan lukiossa paremmin, koska sit tiiän et oikeesti täytyy paiskii hommia jos sinne oikikseen haluan. + et jos sinne IB:seen pääsen, ni siellähän on muutenki kaikki hiukan rankempaa, mut oon valmis tekemään paaaaljon hommia et pääsen sinne minne haluan. :)
      Pystyisiks suosittelemaan jotain kirjoja, missä olis oikeustieteistä yleisesti jotain tms. mistä sais luettavaa? Ois kiva tietää :)

      Delete
  3. Kunpa sinun innostuksesi tarttuisi minuunkin, sillä itselläni kiinnostus ja motivaatio on ollut aika pitkään hukassa.
    Lapin pääsykoekirjat ("Oikeusjärjestys osa I-III") ovat hyvää luettavaa yleisteoksina, ja ne soveltuvat luettavaksi myös niille jotka eivät Lappin hae. Kirjat sisältävät useita eri artikkeleita eri oikeudenaloilta. Toki artikkelit ovat vain pintaraapaisuja, eivätkä tietenkään kerro kaikkea ko. oikeudenalalta, mutta näin alkuun ne käyvät erinomaisesti. Esimerkiksi teoksesta Oikeusjärjestys osa 1 (toimittanut Maarit Niskanen) löytyy artikkelit oikeusteoriasta, oikeushistoriasta, esineoikeudesta, oikeuslingvistiikasta, perheoikeudesta, perimyksestä Suomessa, kansainvälisestä yksityisoikeudesta, henkilö- ja persoonallisuusoikeudesta ja oikeusinformatiikasta. Teokset löytyvät varmaan monista kirjastoista, tai ainahan voit pyytää kotikirjastoasi hankkimaan nuo. Teoksista ilmestyy uusi painos joka kevät. Vanhempia painoksia kannattaa lukea vähän varuillaan, koska aina on mahdollista että joku asia on muuttunut, eikä teksti enää pidäkään paikkaansa.
    Hauskaa lukioaikaa! Sinusta tulee meille tulevaisuudessa varmasti kova kilpailija työmarkkinoilla, mutta se on vain hyvä - yritetään pitää Suomen oikeustieteilijöiden taso korkeana, eikös?

    ReplyDelete
  4. Kyllä sä sen innostukses vielä takasin saat, mieti vaa et ku oot saanu kaikki opiskelut loppuun, ni pääset oikewsti sellaseen ammattiin mistä nautit ja minkä eteen oot puurtanu kauan. Ainaki mulla on just niin et viitsin tehdä sen eteen hommia just siks et sit joskus vähintään 9 vuoden päästä pääsen tekemään sitä mitä oon kauan jo halunnu :) Tajuun kyl et aina ei vaan jaksa, mut kyl sitä sit voiki välil ottaa vähän rennommin.
    Kiitos vinkistä, meenkin heti huomenna kattomaan josko tuolla meidän pikkukirjastossa olis ees jotain ton tapaista.
    Hahah, musta tulee varmasti tosi kova kilpailija, se että kenelle, riippuu sitte siitä et mihin alueeseen erikoistun, mut varos vaan ;D

    ReplyDelete
  5. Kiitos kannustuksesta! Eiköhän tuo lukeminen ala taas pikkuhiljaa maistumaan kunhan saan henkilökohtaiset asiat järjestykseen. Päivät on täällä Rovaniemellä jo selvästi pidentyneet ja se näkyy kyllä omassa vireystasossakin :)

    ReplyDelete
  6. Talvi on mullakin sellasta väsymyksen aikaa ku ei oikeesti jaksais ja rupee väsyttämään jo iltapäivällä. Onneks täkää ei kestä enää kauaa ja kohta onki jo kesä <3
    Lainasin muuten kirjastosta sellasen ku Otavan lakikirja. Siinä oli ainaki alussa juttua oikeudenkäynnistä, todistajista ja kaikista niist menettelyistä mitä istunnoissa käytetään yms. Vaikuttaa tosi mielenkiintoselta, ja tohon nyt on tyydyttävä koska meidän pikkukirjastossa on pikkunen hyllynpuolikas nurkassa jossa on vaan muutama lakiaiheinen kirja.
    Tsemppiä vielä sulle opiskeluihis! :)

    ReplyDelete
  7. Hei, täällä yksi jo muutaman vuoden ajan oikiksesta haaveillut IBläinen ajatteli nuista IB:stä kertoa vähän enemmän, kun huomasin että niistä ylempänä oli mainintaa :)

    IB on oikiksen kannalta hyvä. Sen kautta saat todella hyvät valmiudet yliopisto opiskeluun, koska IB:n opetus on hyvin samankaltaista, itsenäistä pänttäämistä, omia tutkimuksia yms. Kieliä, varsinkin englantia (halutessaan myös ruotsia) oppii puhumaan erittäin hyvin, mistä varmasti on hyötyä juristin hommissa. Kaikkiaan opiskeltavia aineita valitaan 6, joten kaikki oikiksen kannalta tärkeät aineet saa opiskeltua :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mut sehän on hianoo!
      Toivotaan et pääsen sinne sit sisälle, nostan täs vielä viimisiä numeroita et ois mahollisimman hyvä pohja siihe kokeeseen :)
      Oisko muute mitää vinkkejä et mitä siihen soveltuvuuskokeeseen tulee? Oon kuullu et ainaki pythagoran lause täytyy osata. Muuta?

      Delete
  8. Mahtavaa että täällä on syntynyt keskustelua myös lukijoideni välillä! Anteeksi Aida, jotenkin jätin kokonaan huomiotta tuon että sanoit IB-lukion kiinnostavan. Kiitos Drewq että paikkasit mokani. Minä en tosiaan IB:stä tiedä mitään, joten mukavaa että joku asiasta enemmän tietävä on viitsinyt kommentoida!

    ReplyDelete
  9. Joo ei mittään :) oon vaan tosi kiitollinen teille molemmille ku ootte kertonu mul kaikkee täst aiheesta, ja muutenki sun blogis on auttanu mua!

    ReplyDelete